Home
Welkom bij Don Bosco werken én leren

sms Het centrum is ook per sms bereikbaar:

0493 31 02 99.

Anonieme SMS-en worden niet beantwoord.

 

Schrijf je in voor het schooljaar 2015-2016

Tijdens het schooljaar

Vanaf onze infodag op 10 mei kunnen wij jou laten inschrijven. U bent dan ook van harte uitgenodigd en kunt u kennismaken met ons centrum.

Gedurende de openingsuren, ma-di-do-vr van 8u30 tot 16u30 en wo van 8u30 tot 12u.
Andere momenten momenten ook mogelijk maar enkel na telefonische afspraak.

Tijdens de vakantie

Tot en met vrijdag 3 juli en terug vanaf maandag 17 augustus.
Maandag tot vrijdag, van 10u tot 12u, 14u tot 16u.

Meebrengen

Uw sis-kaart, ID-Card, bankrekeningnummer, € 50 voorschot op de schoolfactuur

Nog schoolplichtig

Ben je nog geen 18 jaar op de moment van inschrijving, dan moet één van de ouders meekomen (of een wettelijke vertegenwoordig(st)er)

Effectieve inschrijving

Studenten zijn pas ingeschreven na goedkeuring van het pedagogisch project en het schoolreglement.

 

Don Bosco Werken én Leren op één

Ons centrum kwam onlangs in het VRT-journaal op 'één' met een mooie reportage. Twee van onze jongeren die bij ons een opleiding volgen en in het traject 'diploma secundair onderwijs' zitten, vertelden waarom zij het belangrijk vinden om een diploma te behalen.

Bekijk het hier opnieuw.

 

Kickstart je toekomst!

kickstart je toekomst

 

Met deze tool geven we handvatten aan onze jongeren om werkkwaliteiten die nodig zijn om succesvol te starten in het werkveld, te versterken.

Meld je aan via deze link.

 

Overheerlijke samenwerking met Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck

Samen met de Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck en EVA Antwerpen organiseerden Don Bosco Werken én Leren op zaterdag 21 oktober een vegetarisch gastronomisch diner.

Enkele leerlingen uit de richting keukenmedewerker en hun leerkrachten verzorgden samen met de chef een gastronomisch 7 gangen diner voor een 20 tal gasten. Als praktijkopdracht werd de eetzaal uitgedacht en klaargezet door de ganse klas. De mise-en-place en service werden ondersteund door een 3 tal leerlingen.

 

Lees meer...
 

Speciaal voor onze studenten: gratis theoretisch rijexamen

rijlessen op school In het komende schooljaar kunnen een deel van onze leerlingen via het project 'Rijbewijs op School' hun theoretisch rijexamen afleggen. Dit jaar zijn er 80 studenten ingeschreven. We wensen hen veel succes.

Sinds vorig schooljaar kunnen de studenten online oefenen op het leerplatform. Studenten kunnen aanmelden via de link in het menu van de schoolwebsite. Ook zullen de geïnteresseerden in februari en maart 2014 op drie woensdagvoormiddagen les krijgen van een professionele lesgever om hen goed voor te bereiden.

In drie voormiddagen zullen de leerlingen een lespakket verkeerseducatie krijgen. Daarin worden naast de wegcode ook thema's als verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit behandeld. Na de lessen kunnen de scholieren gratis hun theoretisch examen afleggen. Het examen zal afgenomen worden in het examencentrum in Kontich.

Lees meer...
 

Centrumreglement 2015-2016

Hier kunt u het schoolreglement raadplegen.

 

Het bijenhotel

“Samen met de OG­-groep hebben we een bijenhotel gemaakt. Dat is een grote bak waar bijen en insecten in kunnen wonen.

Iedereen heeft een deel gemaakt. Het hotel is gemaakt van hout. Daarin zitten vier bakjes. Als vulling zitten er dennenappels, kurken stoppen, stukken boomstam met geboorde gaatjes en kleine
buisjes in. De bakjes hebben we dicht gemaakt met kippengaas. Allemaal kleine plekjes voor de bijen om tussen te wonen en te overwinteren.

Om dat alles te kunnen maken moesten we plan lezen, passen en meten, in verstek zagen, boren, monteren, nagelen en schroeven, schilderen. En met mekaar afspreken om alles samen te kunnen passen.
Het was heel leuk om te maken. Nu zijn we klaar met bouwen. We hebben het hotel op een mooi plekje op de speelplaats geplaatst.

Het staat nu te wachten tot de eerste bewoners komen.”

De OG'ers,
Tom, Montrée, Jordy, Adnan, Rabbi, Najih en Sabri

 

100 jaar Groote Oorlog

100 jaar Groote OorlogIn november verdiept de school zich rond het thema van Wereld Oorlog I in een aantal projectdagen. Tijdens deze dagen zullen de jongeren ondergedompeld worden in de sfeer van het thema.

 

Via deze link kan een werkdocument gedownload worden.

 

Don Bosco Werken én Leren op VOLT

Met de komst van onder andere gsm-masten en windmolens is de vraag naar technici die kunnen werken op grote hoogte enorm toegenomen. Technisch onderbouwd zijn, handig zijn én aan een touw durven hangen vijftig meter boven de grond: het is geen evidente combinatie van vaardigheden. En dus werd recent een specifieke opleiding voor dat soort jobs in het leven geroepen.

Sp.a-voorzitter en ervaren klimmer Bruno Tobback volgt voor Volt de opleiding, en pakt daarna het echte werk aan: een nieuwe antenne plaatsen op een gsm-mast.

Bekijk via deze link het video-fragment.

 

Informatiebrochure 2014-2015

Op donderdagavond 18 september gaat er een infoavond door voor de studenten en ouders van studenten die zich inschreven voor het schooljaar 2014-2015.

De samenvatting kun je hier te downloaden.

 

Twee advocaten komen uitleg geven in de klas

Op maandag 29 april kwamen twee jonge advocaten van de balie van Antwerpen, op bezoek in Don Bosco Wilrijk.

Daar spraken ze twee uur lang met een twintigtal leerlingen van de school voor deeltijds onderwijs.

Jordy Wuytack (leerling Hulpmecanicien Personenwagens) maakte dit knappe verslag

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4