Home
Welkom bij Don Bosco werken én leren

 

Schoolrestaurant tijdens onze infonamiddag | INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Naar aanleiding van onze infodag organiseren we met onze jongeren van de afdeling hulpkok een restaurant. Deze gaat door op 22 mei 2016 tussen 11u30 en 14u.

 

 

Speciaal voor onze studenten: theoretisch rijexamen voor €20

Wat moet je weten als jongere van ons centrum?

Dankzij Rijbewijs op School krijg je de kans om je voorlopig rijbewijs op de schoolbanken te behalen.

 

 • Een professionele rijlesgever bereidt je voor op het theorie-examen. Dankzij die ondersteuning vrgroot je je slaagkansen op het examen.
 • Je betaald slechts 20 euro en bespaart dus zo'n 110 euro.
 • Om de leerstof verder te verwerken, kun je actief aan de slag gaan op het digitaal leerplatform! Je vindt er alles wat je nodig hebt:
  • bijna 500 oefeningen om je theorie in te studeren;
  • een volledig handboek met daarin alles wat je moet kennen;
  • een kant- en klare samenvatting met bijhorende PowerPointpresentaties.

Wat moet je als ouder weten over Rijbewijs op School?

Wat houdt het project in?

 

 • 10 uur les over de theorie rijbewijs B, op school gegeven, door een gediplomeerde rijlesgever;
 • een digitaal handboek om de leerstof te studeren;
 • een digitaal leerplatform en een app om te oefenen;
 • een theorie-examen georganiseerd tijdens de schooldagen.
Wat zijn de voordelen voor uw zoon/dochter en voor de ouder?
 • Het kostenplaatje kost slechts 20 euro ipv 110 euro;
 • De jongere wordt goed begeleid en kan in een vertrouwde omgeving lessen volgen;
 • Jongeren die meedoen aan Rijbewijs op School behalen betere slaagcijfers (61,9% geslaagden, tegenover 52,4% van jongeren die niet deelnemen);
 • De rijlesgever gaat ook in op gedrag en attitude in het verkeer
 • Met een goede opleiding is de jongere zo goed mogelijk voorbereid om zelf met de auto te rijden en overal veilig te geraken.
Wanneer mag de jongere deelnemen?
 • Alle jongeren geboren in 1998 of eerder kunnen deelnemen ongeacht in welk jaar ze zitten.
 • Heeft de jongere vorig schooljaar al eens deelgenomen aan Rijbewijs op School, maar slaagde het niet? Dan mag hij/zij opnieuw inschrijven, op voorwaarde dat hij/zij ook opnieuw alle lessen volgt.
Praktische afspraken?
 • Meer info: contacteer de school 038280299 en vraag naar Dhr. Rutges of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 • Jongeren kunnen pas deelnemen na betaling van 20€ aan de PAV-leekracht en invullen van het inschrijvingsstrookje. Voor -18-jarigen is toestemming van de ouders nodig.
 

Het bijenhotel

“Samen met de OG­-groep hebben we een bijenhotel gemaakt. Dat is een grote bak waar bijen en insecten in kunnen wonen.

Iedereen heeft een deel gemaakt. Het hotel is gemaakt van hout. Daarin zitten vier bakjes. Als vulling zitten er dennenappels, kurken stoppen, stukken boomstam met geboorde gaatjes en kleine
buisjes in. De bakjes hebben we dicht gemaakt met kippengaas. Allemaal kleine plekjes voor de bijen om tussen te wonen en te overwinteren.

Om dat alles te kunnen maken moesten we plan lezen, passen en meten, in verstek zagen, boren, monteren, nagelen en schroeven, schilderen. En met mekaar afspreken om alles samen te kunnen passen.
Het was heel leuk om te maken. Nu zijn we klaar met bouwen. We hebben het hotel op een mooi plekje op de speelplaats geplaatst.

Het staat nu te wachten tot de eerste bewoners komen.”

De OG'ers,
Tom, Montrée, Jordy, Adnan, Rabbi, Najih en Sabri

 

Don Bosco Werken én Leren op één

Ons centrum kwam onlangs in het VRT-journaal op 'één' met een mooie reportage. Twee van onze jongeren die bij ons een opleiding volgen en in het traject 'diploma secundair onderwijs' zitten, vertelden waarom zij het belangrijk vinden om een diploma te behalen.

Bekijk het hier opnieuw.

 

Don Bosco Werken én Leren op VOLT

Met de komst van onder andere gsm-masten en windmolens is de vraag naar technici die kunnen werken op grote hoogte enorm toegenomen. Technisch onderbouwd zijn, handig zijn én aan een touw durven hangen vijftig meter boven de grond: het is geen evidente combinatie van vaardigheden. En dus werd recent een specifieke opleiding voor dat soort jobs in het leven geroepen.

Sp.a-voorzitter en ervaren klimmer Bruno Tobback volgt voor Volt de opleiding, en pakt daarna het echte werk aan: een nieuwe antenne plaatsen op een gsm-mast.

Bekijk via deze link het video-fragment.

 

DUAAL LEREN: ZORGKUNDIGE

Op 1 september 2016 start er de opleiding ZORGKUNDIGE volgens het nieuwe systeem DUAAL LEREN. Dit is een uniek gebeuren in Vlaanderen, waarbij ons centrum Don Bosco Werken én Leren een pioniersfunctie kreeg.

De voorwaarde om te kunnen starten met deze opleiding is dat de kandidaat leerling reeds een derde graad BSO verzorging of een attest verzorging (BSO/DBSO/... ) behaalde.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maarten Michielsen via 03 828 02 99 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

sms Het centrum is ook per sms bereikbaar:

0493 31 02 99.

Anonieme SMS-en worden niet beantwoord.

 

Centrumreglement 2015-2016

Hier kunt u het schoolreglement raadplegen.

 

Informatiebrochure 2015-2016

Op donderdagavond 17 september gaat er een infoavond door voor de studenten en ouders van studenten die zich inschreven voor het schooljaar 2015-2016.

De samenvatting kun je hier te downloaden.

 

Kickstart je toekomst!

kickstart je toekomst

 

Met deze tool geven we handvatten aan onze jongeren om werkkwaliteiten die nodig zijn om succesvol te starten in het werkveld, te versterken.

Meld je aan via deze link.

 

Overheerlijke samenwerking met Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck

Samen met de Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck en EVA Antwerpen organiseerden Don Bosco Werken én Leren op zaterdag 21 oktober een vegetarisch gastronomisch diner.

Enkele leerlingen uit de richting keukenmedewerker en hun leerkrachten verzorgden samen met de chef een gastronomisch 7 gangen diner voor een 20 tal gasten. Als praktijkopdracht werd de eetzaal uitgedacht en klaargezet door de ganse klas. De mise-en-place en service werden ondersteund door een 3 tal leerlingen.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4