Home
Welkom bij Don Bosco werken én leren

DUAAL LEREN: ZORGKUNDIGE

DRINGEND GOEDE KANDIDATEN GEZOCHT!!!

INFOSESSIE: 30 augustus om 13u in ons centrum (Inschrijven hoeft niet).

Op 1 september 2016 start er de opleiding ZORGKUNDIGE volgens het nieuwe systeem DUAAL LEREN. Dit is een uniek gebeuren in Vlaanderen, waarbij ons centrum Don Bosco Werken én Leren een pioniersfunctie kreeg.

De voorwaarde om te kunnen starten met deze opleiding is dat de kandidaat leerling reeds een derde graad BSO verzorging of een attest verzorging (BSO/DBSO/... ) behaalde.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maarten Michielsen via 03 828 02 99 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Je kunt je inschrijven in één van de vele opleidingen!

Distributie/Diensten

Metaal/Montage

Elektro/Computer

Keuken/Verzorging

Hoogtewerk

Bouw en Onderhoud

Onthaal

  • onthaalgroep
 

Centrumreglement 2016-2017

Hier kunt u het schoolreglement raadplegen.

 

Schrijf je in voor het schooljaar 2016-2017

Tijdens het schooljaar

Gedurende de openingsuren, ma-di-do-vr van 8u30 tot 16u30 en wo van 8u30 tot 12u.

Andere momenten momenten ook mogelijk maar enkel na telefonische afspraak.

Tijdens de vakantie

Tot en met vrijdag 8 juli en terug vanaf donderdag 18 augustus.
tijdens de werkdagen, van 10u tot 12u, 14u tot 16u.

Meebrengen

Uw sis-kaart, ID-Card, bankrekeningnummer, € 50 voorschot op de schoolfactuur

Nog schoolplichtig

Ben je nog geen 18 jaar op de moment van inschrijving, dan moet één van de ouders meekomen (of een wettelijke vertegenwoordig(st)er)

Effectieve inschrijving

Studenten zijn pas ingeschreven na goedkeuring van het pedagogisch project en het schoolreglement.

 

sms Het centrum is ook per sms bereikbaar:

0493 31 02 99.

Anonieme SMS-en worden niet beantwoord.

 

Don Bosco Werken én Leren op één

Ons centrum kwam onlangs in het VRT-journaal op 'één' met een mooie reportage. Twee van onze jongeren die bij ons een opleiding volgen en in het traject 'diploma secundair onderwijs' zitten, vertelden waarom zij het belangrijk vinden om een diploma te behalen.

Bekijk het hier opnieuw.

 

Informatiebrochure 2016-2017

Op dinsdagavond 20 september ging er een infoavond door voor de studenten en ouders van studenten die zich inschreven voor het schooljaar 2016-2017.

De samenvatting kun je hier te downloaden.

 

Bekijk onze promofilm!

Snuif de sfeer op van onze school! 
Heeft u een vraag of heeft u interesse? Aarzel niet om contact op te nemen!
 

Reeds 30 jaar is er in Wilrijk een plaats waar jongeren tussen de 15 en 25 jaar terecht kunnen om te leren én te werken.

jij bent nodig vandaag!Tot voor kort heette dit het Centrum voor Deeltijds Onderwijs. Nu gebruiken we de naam Don Bosco Werken én Leren! Werken is belangrijk voor een leerling bij ons. En een accentje op de é! Leren is uiteraard waar wij voor staan!

Deze zelfstandige afdeling van het Technisch Instituut Don Bosco te Hoboken is gevestigd aan het Valkenveld (Boomsesteenweg) 70 te Wilrijk.

Lees meer...
 

Robin op bezoek bij koning Filip en de minister van Onderwijs Hilde Crevits

Robin heeft bij ons alle watertjes doorzwommen. Dit jaar studeert deze jonge heer af met één beroepskwalificatie, met één diploma SO. Ook krijgt hij een vast contract om direct full-time aan de slag te gaan als lasser.

Op woensdag 25 mei nodigde de Koning in zijn paleis deeltijds lerende jongeren uit, omdat hij het nieuwe project van "duaal leren" wil ondersteunen.

Voor ons was Robin dan ook de geknipte persoon om eens aan Koning Filip en de minister van Onderwijs Hilde Crevits te gaan uitleggen hoe hij dat gedaan heeft!

Van alle beroemdheden die Robin heeft ontmoet, vond hij de Duitse  minister van onderwijs, de meest interessante. Deze man was vroeger namelijk zelf een leerling in het systeem van "duaal leren"!

We wensen Robin dezelfde carrière toe. Hij zal later onze jongeren zeker een kans geven om duaal te leren in het havenbedrijf ;-)

Robin, wij hebben aan jou veel plezier gehad, en jij aan ons! Proficiat

 

Het bijenhotel

“Samen met de OG­-groep hebben we een bijenhotel gemaakt. Dat is een grote bak waar bijen en insecten in kunnen wonen.

Iedereen heeft een deel gemaakt. Het hotel is gemaakt van hout. Daarin zitten vier bakjes. Als vulling zitten er dennenappels, kurken stoppen, stukken boomstam met geboorde gaatjes en kleine
buisjes in. De bakjes hebben we dicht gemaakt met kippengaas. Allemaal kleine plekjes voor de bijen om tussen te wonen en te overwinteren.

Om dat alles te kunnen maken moesten we plan lezen, passen en meten, in verstek zagen, boren, monteren, nagelen en schroeven, schilderen. En met mekaar afspreken om alles samen te kunnen passen.
Het was heel leuk om te maken. Nu zijn we klaar met bouwen. We hebben het hotel op een mooi plekje op de speelplaats geplaatst.

Het staat nu te wachten tot de eerste bewoners komen.”

De OG'ers,
Tom, Montrée, Jordy, Adnan, Rabbi, Najih en Sabri

 

Overheerlijke samenwerking met Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck

Samen met de Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck en EVA Antwerpen organiseerden Don Bosco Werken én Leren op zaterdag 21 oktober een vegetarisch gastronomisch diner.

Enkele leerlingen uit de richting keukenmedewerker en hun leerkrachten verzorgden samen met de chef een gastronomisch 7 gangen diner voor een 20 tal gasten. Als praktijkopdracht werd de eetzaal uitgedacht en klaargezet door de ganse klas. De mise-en-place en service werden ondersteund door een 3 tal leerlingen.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4