Home
Welkom bij Don Bosco werken én leren

Reeds 30 jaar is er in Wilrijk een plaats waar jongeren tussen de 15 en 25 jaar terecht kunnen om te leren én te werken.

jij bent nodig vandaag!Tot voor kort heette dit het Centrum voor Deeltijds Onderwijs. Nu gebruiken we de naam Don Bosco Werken én Leren! Werken is belangrijk voor een leerling bij ons. En een accentje op de é! Leren is uiteraard waar wij voor staan!

Deze zelfstandige afdeling van het Technisch Instituut Don Bosco te Hoboken is gevestigd aan het Valkenveld (Boomsesteenweg) 70 te Wilrijk.

Lees meer...
 

Robin op bezoek bij koning Filip en de minister van Onderwijs Hilde Crevits

Robin heeft bij ons alle watertjes doorzwommen. Dit jaar studeert deze jonge heer af met één beroepskwalificatie, met één diploma SO. Ook krijgt hij een vast contract om direct full-time aan de slag te gaan als lasser.

Op woensdag 25 mei nodigde de Koning in zijn paleis deeltijds lerende jongeren uit, omdat hij het nieuwe project van "duaal leren" wil ondersteunen.

Voor ons was Robin dan ook de geknipte persoon om eens aan Koning Filip en de minister van Onderwijs Hilde Crevits te gaan uitleggen hoe hij dat gedaan heeft!

Van alle beroemdheden die Robin heeft ontmoet, vond hij de Duitse  minister van onderwijs, de meest interessante. Deze man was vroeger namelijk zelf een leerling in het systeem van "duaal leren"!

We wensen Robin dezelfde carrière toe. Hij zal later onze jongeren zeker een kans geven om duaal te leren in het havenbedrijf ;-)

Robin, wij hebben aan jou veel plezier gehad, en jij aan ons! Proficiat

 

DUAAL LEREN: ZORGKUNDIGE

Op 1 september 2016 start er de opleiding ZORGKUNDIGE volgens het nieuwe systeem DUAAL LEREN. Dit is een uniek gebeuren in Vlaanderen, waarbij ons centrum Don Bosco Werken én Leren een pioniersfunctie kreeg.

De voorwaarde om te kunnen starten met deze opleiding is dat de kandidaat leerling reeds een derde graad BSO verzorging of een attest verzorging (BSO/DBSO/... ) behaalde.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Maarten Michielsen via 03 828 02 99 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

sms Het centrum is ook per sms bereikbaar:

0493 31 02 99.

Anonieme SMS-en worden niet beantwoord.

 

Het bijenhotel

“Samen met de OG­-groep hebben we een bijenhotel gemaakt. Dat is een grote bak waar bijen en insecten in kunnen wonen.

Iedereen heeft een deel gemaakt. Het hotel is gemaakt van hout. Daarin zitten vier bakjes. Als vulling zitten er dennenappels, kurken stoppen, stukken boomstam met geboorde gaatjes en kleine
buisjes in. De bakjes hebben we dicht gemaakt met kippengaas. Allemaal kleine plekjes voor de bijen om tussen te wonen en te overwinteren.

Om dat alles te kunnen maken moesten we plan lezen, passen en meten, in verstek zagen, boren, monteren, nagelen en schroeven, schilderen. En met mekaar afspreken om alles samen te kunnen passen.
Het was heel leuk om te maken. Nu zijn we klaar met bouwen. We hebben het hotel op een mooi plekje op de speelplaats geplaatst.

Het staat nu te wachten tot de eerste bewoners komen.”

De OG'ers,
Tom, Montrée, Jordy, Adnan, Rabbi, Najih en Sabri

 

Don Bosco Werken én Leren op één

Ons centrum kwam onlangs in het VRT-journaal op 'één' met een mooie reportage. Twee van onze jongeren die bij ons een opleiding volgen en in het traject 'diploma secundair onderwijs' zitten, vertelden waarom zij het belangrijk vinden om een diploma te behalen.

Bekijk het hier opnieuw.

 

Don Bosco Werken én Leren op VOLT

Met de komst van onder andere gsm-masten en windmolens is de vraag naar technici die kunnen werken op grote hoogte enorm toegenomen. Technisch onderbouwd zijn, handig zijn én aan een touw durven hangen vijftig meter boven de grond: het is geen evidente combinatie van vaardigheden. En dus werd recent een specifieke opleiding voor dat soort jobs in het leven geroepen.

Sp.a-voorzitter en ervaren klimmer Bruno Tobback volgt voor Volt de opleiding, en pakt daarna het echte werk aan: een nieuwe antenne plaatsen op een gsm-mast.

Bekijk via deze link het video-fragment.

 

Twee advocaten komen uitleg geven in de klas

Op maandag 29 april kwamen twee jonge advocaten van de balie van Antwerpen, op bezoek in Don Bosco Wilrijk.

Daar spraken ze twee uur lang met een twintigtal leerlingen van de school voor deeltijds onderwijs.

Jordy Wuytack (leerling Hulpmecanicien Personenwagens) maakte dit knappe verslag

Lees meer...
 

 

Centrumreglement 2015-2016

Hier kunt u het schoolreglement raadplegen.

 

Informatiebrochure 2015-2016

Op donderdagavond 17 september gaat er een infoavond door voor de studenten en ouders van studenten die zich inschreven voor het schooljaar 2015-2016.

De samenvatting kun je hier te downloaden.

 

Kickstart je toekomst!

kickstart je toekomst

 

Met deze tool geven we handvatten aan onze jongeren om werkkwaliteiten die nodig zijn om succesvol te starten in het werkveld, te versterken.

Meld je aan via deze link.

 

Overheerlijke samenwerking met Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck

Samen met de Njam Veggie kok Philippe Vandenbulck en EVA Antwerpen organiseerden Don Bosco Werken én Leren op zaterdag 21 oktober een vegetarisch gastronomisch diner.

Enkele leerlingen uit de richting keukenmedewerker en hun leerkrachten verzorgden samen met de chef een gastronomisch 7 gangen diner voor een 20 tal gasten. Als praktijkopdracht werd de eetzaal uitgedacht en klaargezet door de ganse klas. De mise-en-place en service werden ondersteund door een 3 tal leerlingen.

 

Lees meer...
 

DE AANSLAG

Verwerking van toneelstuk door Selcan Yilmaz, (Administratief Medewerker)

Ik vond de voorstelling spannend, ontroerend, moeilijk en meeslepend.

Ik vond de voorstelling moeilijk omdat het niet van deze tijd was en omdat ik niet zo veel weet over de wereldoorlog.
Ontroerend door de situatie, hij verloor zijn familie doordat anderen joden wilden helpen.

Spannend omdat je meer wil weten van hoe het was gebeurd en waarom.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4